Кои подароци според фенг шуи не треба да чувате во домот?

Сподели со своите пријатели

Експертите на Фенг Шуи веруваат дека секој предмет носи енергија, и чувајќи го во куќата, таа енергија ја пренесуваме во нашиот дом.

Loading...

Затоа, според нив, потребно е добро да се грижиме за тоа што внесуваме во куќата и чии подароци прифаќаме и чуваме.

Се смета за најлошото што може да го внесете во куќата е дарот на завидлива и злобна личност. За оваа ставка се верува дека брзо внесува кавги во куќата, дури и болест, развод …

Се верува дека луѓето кои ве завидуваат и воопшто не се задоволни од вашиот успех, семејство или бизнис, ќе бидат првите што ќе ви донесат подарок. Негативната енергија на донаторот се пренесува и на предметот, кој тивко, но моќно делува од аголот на вашиот дом.

Како да се идентификува објект полн со негативна енергија?

Ако се чувствувате непријатно кога давате подарок или имате чудно чувство секој пат кога ќе погледнете, фрлете го предметот без каење. Не фрлајте ги во таванот, подрумот или слично, само фрлете го. Некои веруваат дека е најдобро да се палат вакви артикли.

Верувајте на вашата интуиција кога станува збор за вакви работи!


Leave a Reply