Какви видови порно филмови гледаат мажите, а какви жените?

Сподели со своите пријатели

Во новата студија објавена во една од публикациите „Journal of sex research“ достапни се резултатите за тоа кои видови порнографски филмови најчесто се гледаат од страна на мажите, а во кои уживаат припадничките на понежниот пол.

Loading...

Во студијата учествувале преку 2.000 мажи и жени кои потполнувале прашалник во кој морале да назначат кој од 7-те различни жанрови порно филмови ги привлекуваат најмногу.

Резултатите од студијата се следни: мажите најмногу гледаат аматерски порнографски филмови, филмови каде има жени со големи гради, но и анален секс.

Кога во прашање се жените, тие преферираат „софт кор“ односно поблаги верзии на порно филмови, некои од нив „генг бенг“ (групен секс), но и големи пениси.

Кога станува збор за најгледани жанрови кои се присутни и кај мажите и кај жените, присутни се две категории на филмови – орален секс и секс во тројка.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.