Излезе стихозбирката „Шафране мој“ на кумановката Сања Атанасовска

Сподели со своите пријатели

Излезе од печат стихозбирката „Шафране мој“ на Сања Атанасовска.

Loading...

Книгата се состои од 56 песни, поделени во две поглавја, „Љубовни песни“ и „Ехо на душата“.

Во песните доминира љубовта како  мотив. Книгата е во издание на издавачката куќа Слово љубве – букви букс. Ова е четврта книга поезија на авторката.

Атанасовска работеше на оваа стихозбирка во текот на книжевниот резиденцијален престој во Цетиње, Црна Гора во април 2019 година.


Leave a Reply