И Северна Кореја има свој Холивуд (видео)

Сподели со своите пријатели

Верувале или не иако Северна Кореја важи за еден од најголемите диктаторски режими во светот, сепак таму има каква – таква кинематографија и тоа по теркот на Холивуд и тој се вика Чоливуд, а инспирацијата за филмовите ја вадат од американските филмови и покрај фактот што дитаторот на Северна Кореја, заедно со својот народ негува омраза кон САД.

Како изгледа кинематографската уметност во Северна Кореја погледнете од приложеното видео.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.