Големи промени за 15. роденден на Гугл Мапс

Сподели со своите пријатели

Ќе ни треба некое време да се навикнеме на новиот изглед на „Гугл мапс“, апликација која ја користиме доста често…

Loading...

Гугл мапс има нова икона, што претставува новина поврзана со својата 15-годишнина.

Гугл по прв пат објави колку заработува од Јутуб

За да ја одбележат својата 15-годишнина, Google ја менува иконата, воведува нови опции и малку го редизајнира изгледот на апликацијата Google Maps.

Претходен знак за препознавање – црвената игла на пресекот на патот се повлекува и ќе биде замената со истиот знак, но во повеќе бои, кои веќе долго време се препознаваат како бои на Google – сина, зелена, црвена и жолта боја.

Гугл мапс добива и два нови таба. Updates и Contributeи табот т.е. For You со табот Saved.

Гугл Мапс добива сериозна конкуренција

Овие измени се направени како поддршка на нова насока за развој на апликации, во која корисниците и нивниот придонес во навигацијата, т.е. Опциите за Мапс ќе бидат многу поголеми од претходно.

Loading...

Исто така во март, на „ Гугл мапс“ ќе добие опција за подетално да ја опишат секоја од градските линии.

Неверојатни факти за „Гугл“ кои можеби не сте ги знаеле

Сега е можно да се види кои автобуси имаат најмногу корисници, т.е. каде е метежот, а од март, кога ќе се појават нови опции на „Гугл мапс“, ќе бидат достапни и информации за температурите во автобусот, достапноста за инвалидските колички, превозот со велосипед или количка за бебиња и деца.

Гугл го менува начинот на кој функционира интернетот?

Најновата новина се однесува на 3D навигација, Live View, која ќе стане помалку барана, троши помалку податоци и нема да се вчита целосно во однос на потрошувачката на податоци, освен ако експлицитно не е побарано од корисникот.


Leave a Reply