20.11.2016 21:01

Го спасил од логор во Втората светска војна, а сега повторно се сретнаа (видео)

Facebook Twitter Google+

Сид Шафнер е воен ветерн од Втората светска војна во која го спасил марсел леви, тогашен тинејџер од концентрационен логор Дахау во Германија.

Од тогаш минале децении, но сеќавањата на ова храбро дело не напуштила ниту еден од нив. Марсел и Сид сега конечно добиле шанса повторно да се сретнат.

Нема зборови кои можат да ја опишат нивната реакција кога се сретнале повторно.

 


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments