Фенг шуи совети: Како да привлечете среќа во вашиот дом?

Сподели со своите пријатели

Правилата на Фенг Шуи ни помагаат да поканиме позитивна енергија, среќа, пари и љубов во нашиот дом, а особено нè интересира како, според Фенг Шуи, да го освежиме нашиот животен простор и да повикаме релаксирачка, позитивна атмосфера во нашиот дом, затоа што тоа е сè што сакаме на нашето враќање од работа – нашата мала оаза на мирот.

Loading...

Со цел да го направите вашиот дом оаза на среќа и на тој начин да го направите секое поле од животот што работи успешно, треба да ги следите следниве правила на Фенг Шуи.

1. Уредете го ходникот

Ходникот е просторија, која се однесува на нови животни околности, затоа обидете се да не бидете презаситени со непотребни работи, за да може енергијата да циркулира слободно. Чувајте ги работите во плакари и орманот  за чевли и оставете најмногу простор за огледало и свежо цвеќе, бидејќи ова се работи што го подигнуваат нивото на позитивна енергија на кој било простор.

2. Обрнете внимание на изгледот на елементите на кујната

Кујната е простор што влијае на виталната енергија, простор во кој се судираат вода и пожар, така што не треба да имате судир на мијалникот и шпоретот, едни од други. Како по правило, тие треба да стојат заедно и треба да изберете тивки бои за кујната, така што енергијата во вашиот дом е смирувачка и да не конфликтирате со партнерот.

3. Хармонична дневна соба

Важно е уредувањето на мебел во дневната соба да биде хармонично и да бидете сигурни дека просторот во кој поминувате најмногу време не е пренатрупан, затоа што на овој начин трошите енергија.

Loading...

4. Неутрални бои на спалната соба

За да бидете мирни и позитивни секое утро, вашата спална соба треба да биде во светла и смирувачка боја. Поставете масички покрај креветот за да ја подобрите поддршката што ја добивате и ја давате на вашиот партнер. За засилени страсти, важно е да ја збогатите просторијата со миризливи свеќи.

5. Дворот мора да биде уреден

Ако имате двор, обидете се да го одржувате уреден во сите времиња, бидејќи според Фенг Шуи тоа ја симболизира вашата иднина, истото важи и за украсување на терасата, ако сакате светла иднина, дајте ѝ дополнително внимание.


Leave a Reply