Факти за оргазмот кои сигурно не сте ги знаеле

Сподели со своите пријатели

Оргазмите наводно се случуваат за време на сексот, но има тука многу повеќе од тоа. Имено, прочитајте некои од овие факти за оргазмот и едуцирајте се себе за најдобриот дел од сексот.

Loading...

Рекорд за најдолг период на мастурбација пред оргазам е 6 часа и 30 минути за жена, а 8 часа и 30 минути за мажи.

0,6% од сите мажи можат да доживеат оргазам без да се доправ, само фантазирајќи во својата глава.

Со какви мажи жените најчесто доживуваат оргазам?

48% од луѓето кои патат од флавоболка велат дека оргазмот им помага во тоа и работи подобро од било кој лек.

Некои жени се онесвестуваат за време на оргазмот, а на некои може да им откаже работата на срцето и да починат.

За време на раните 1900-ти години, лични вибратори биле попродавани од многу други апарати за домаќинство, како што се правосмукалки или пегли.

Кога маж доживува оргазам, неговиот мозок испушта хемикалии кои предизвикуваат исцрпеност и поспаност.

Loading...

Како да дојдете до оргазам истовремено со вашиот партнер?

Просечниот женски оргазам трае помеѓу 6 и 10 секунди, но кај некои може да потрае и до 20 секунди.

Некои сексуални предавачи велат дека 1% од жените може да доживеат оргазам само од стимулација на градите.

Рекорд за најмногу доживеани оргазми во текот на една мастурбација наводно е 49, а ги достигнала жена од Англија во 2006 година.

Колку им е потребно на жените да доживеат оргазам?

Машкиот оргазам има ист ефект на неговиот мозок како што би имал хероинот.

Помалку од третина од жените редовно доживуваат оргазам за време на сексот, додека три четвртини од мажите го прават тоа.

Мажите кои имаат оргазам барем два пати неделно ќе живеат подолго.

Loading...

Трикови за експлозивен оргазам

Доколку доживеете два оргазми преку екстерна стимулација, следниот пат обидете се со пентерација. Ќе трае подолго и ќе ви пружи целосно уживање.


Leave a Reply