28.08.2019 09:30

Како да дојдете до оргазам истовремено со вашиот партнер?

Facebook Twitter Google+

Овде ви пренесува неколку совети како да постигнете нешто прекрасно, а тоа е истовремен оргазам со вашиот партнер. За многумина тоа искуство е предвично чувство особено помеѓу двајца кои уживаат едно во друго.

Немојте да влегувате во истовреме оргазам под притисок

loading...

Истовремениот оргазам кај многу парови е редок. Обично се случува спонатно, но за него двајцата партнери исто така можат да се потрудат. Секако дека е убаво да се доживее, затоа што возбуденоста кај двајцата рамномерно ги појачува и завршува, но на сила тоа нема да оди. На истовремен оргазам никогаш немојте да се присилувате, затоа што го убива сексуалниот ужиток или предизвикува премногу напната атмосфера, за да воопшто може да дојде до оргазам. Во таков случај оргазмот повеќе ќе го одглумите отколку доживеете. Најпрвин препуштете се на случувањата и обидете се да ги впиете секој момент д сексот, без оптеретување како тоа ќе заврши. Опуштеноста е обично клучна за доживување на истовремен оргазам.

Кога е можно да се доживее истовремено оргазам?

Истовремениот оргазам може да се случи кога партнерите во сексот добро се познаваат и знаат како другиот ќе одговори на одредено надразнување, положба, пентерација. Обично на житенит еим треба повеќе време за доживување на оргазам. Кога мажите се доста возбудени оваа разлика е уште поголема. Морате добро да го познавате и своето тело, за да знаете во која положба најлесно ќе ви дојде. Кога ќе се ускладите, ќе знаете да го спуштите или покачите нивото на возбуденост, додека на крајот не се сретнете на оргазмички врв.

Метода на притискање на пенисот за спречување на прерана ејакулација

Кај оваа метода задржувањето на преран оргазам е најлесно ако ви помогне партнерката. Имено кога ќе бидете непосредно пред оргазмот, палецот/показалецот нека бидат во положба на јазол под главичката, а показалец/палец нека се наоѓа на горниот дел од истото место. Со палецот и показалецот црврсто притиснете го пенисот на 15 до 20 секунди без померање на прстите, затоа што така мало движење би можелао да покрене ејакулација, Кога еуфоричното чувство ќе попушти, нека престане со претискањето и продолжете со сексот.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments