19.08.2019 10:53

Колку им е потребно на жените да доживеат оргазам?

Facebook Twitter Google+

Женскиот оргазам одамна бил детално проучувана тема за која и натаму не се знае доволно.

Има многу теории и упатства, што вие треба да правите, а што вашиот партнер и кој е најлесниот начин да се дојде до целта. Сепак, сега научниците дошле и до фамозни бројки кои кажуваат колку точно минути се потребни на просечна жена да доживее оргазам.

Loading...

Одговорот е 30 минути, но како кога поголемиот дел од мажите не можат да издржат толку долго?

Не би било лошо да се обидете со следните четири чекори:

Речете го проблемот се прерана ејакулација

Тоа најлесно ќе го постигнете така што повеќе време ќе посветите на предиграта и ќе користите кондом. На тој начин вие и вашиот парнер ќе се опуштите и многу се поголеми шансите да се доживее оргазам.

Големината сепак е важна

Отсекогаш се полемизирало за тоа дали од големината на пенисот завиис и женскиот оргазам. И додека едни тврдат дека исклучиво сантиметрите се заслужни за задоволството а жената, другите се остро борат да докажат дека величината не е важна, туку техниката. Сепак, жените кои имале секс со надарени мажи велат дека сексот со нив секако бил попријатен како и дека доживувале повеќе оргазми со понадарени мажи.

Колку минути, но навистина?

Секако дека секоја жена е посебна и дека ваквите работи не можат да се генерализираат. На една жена и е потребна цела вечност, додека друга може да доживее оргазам и за неколку минути. Е во тоа изгледа е работата. Во оваа друга група спаѓаат оние жени кои се самоуверени и кои не се сомневаат во љубовта на својот партнер. ВО теорија, жените за еден час секс можат да доживеат дури и 12 оргазми.

Loading...

И жените се визуелни суштества

Иако постои врежано мислење дека мажите се повеќе визуелен тип од жените, сепак и тие можат да се возбудат додека гледаат порно филмови.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments