25.01.2020 10:54

Со какви мажи жените најчесто доживуваат оргазам?

Facebook Twitter Google+

Постојат неколку фактори кои одкои зависи дали жената ќе доживее оргазам, од опуштеноста до љубовничките вештини на партнерот, но научниците велат дека има некои особини на мажот кои им олеснуваат на жените да претпостават дали ќе го доживеат врвот со одреден маж.

Како да дојдете до оргазам истовремено со вашиот партнер?

Loading...

Научниците од Универзитетот во Албанија спроведоа студија за да ги испитаат сексуалните животи на младите жени во хетеросексуални односи и врз основа на нивните одговори, проверија колку често фреквенцијата и интензитетот на нивните оргазми се поврзани со изборот на партнерот.

Колку им е потребно на жените да доживеат оргазам?

Студијата покажа дека жените со партнери кои се хумористични, самоуверени и добро заработуваат, почесто доживуваат оргазам.

Интензитетот на оргазмот, велат тие, зависи од тоа колку сексуално се привлечни нивните партнери за жените, но и тоа е под влијание на физичката карактеристика на еден човек – ширината на рамениците.

Трикови за експлозивен оргазам

Експертите објаснуваат дека зад ова има еволутивна причина: жените уживаат во сексот со развиени, силни и успешни мажи затоа што има толку поголема шанса да имаат подеднакво успешно потомство.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments