Facebook работи на нови измени кај Messenger

Сподели со своите пријатели

Сите обиди за зачувување на пораките се неуспешни во моментот кога телефонот паѓа во погрешни раце.

Loading...

Фејсбук развива начин за безбедно заклучување на Messenger, и се чини дека нивното решение би било да ја заклучат и отклучат апликацијата со лице.

Пристина Facebook Dark mode: Еве како да го активирате!

Оваа одлика може да биде многу корисна затоа што без оглед на тоа што користите за да го заклучите вашиот мобилен телефон, сè може да се „пробие“.

Инвеститорот Џејн Манчун Вонг изјави дека е во развој нова функција за Messenger.

Како да дознаете кој ве следи на Facebook, Twitter, Instagram…?

Корисниците треба да можат да ја заклучат апликацијата откако ќе ја напуштат, или веднаш или во рок од еден час.

Покрај тоа, апликацијата може да се отклучи со употреба на Face ID.

Loading...

Со оглед на тоа што Вонг напишала дека пристапила до ова од Андроид телефон, тоа дефинитивно не е Fice ID што го користи Apple и најверојатно ќе биде преименувана подоцна доколку Фејсбук не сака да оди на суд, пренесува Slashgear.

Facebook може да ја предвиди вашата иднина!

Можеби уште поважно, текстот подолу сугерира дека деталите за препознавање на лицето не треба да се чуваат на серверите на Фејсбук.


Leave a Reply