Пристина Facebook Dark mode: Еве како да го активирате!

Сподели со своите пријатели

Пристигна, но не сме сосема сигурни дека е комплетен.

Loading...

Веерзијата на апликацијата Facebook v255.0.0.11.121 на 23 јануари за прв пат го претстави Dark Mode како дел од апликацијата Android на телефонскиот систем Android 10 Note 9.

Иако интерфејсот сè уште не е завршен, јасно е како би можело да изгледа.

Исто како и првата верзија на Viber Dark Mode или WhatsApp Dark Theme, Dark Mode на Facebook не е целосно црн, но не е син, каква што нијанса некои апликации форсираат.

Деловите на интерфејсот, заглавието на апликацијата, на пример, сè уште не се „свртеле“ во темнина, така што дисплејот, кој имате можност да го видите во галеријата, е веројатно само еден од првите тестови на апликацијата.

Сепак, ова покажува дека интерфејсот ќе биде ист, но обоен во темница.

Loading...

Фејсбук неодамна воведе нов изглед, во кој се опфаќа и опцијата да се префрли на Dark Mode, така што е можно телефоните и веб прво да дојдат со освежен интерфејс за социјална мрежа, кој, а потоа и Dark Mode.

Темниот режим на Фејсбук во моментот може да се користи само со автоматско активирање, преку сервер, ако вашиот уред е на систем Андроид 10, има Dark mode систематски вклучен и е избран од сервер на Фејсбук за да ви го прикаже Темниот режим.

Во моментов нема прекинувач или опција во апликацијата за да го активирате Facebook Dark Mode самостојно.

За оние кои со нетрпение го очекуваат Facebook Dark Mode, ова е веројатно добра работа, затоа што значи дека оваа опција е поблизу од кога било!


Leave a Reply