Како да дознаете кој ве следи на Facebook, Twitter, Instagram…?

Сподели со своите пријатели

Многумина од вас би сакале да знаат дали некој во тајност ги гледа профилите на социјалните мрежи.

Оние кои не сакаат нивната посета на нашиот профил да биде тајна, ќе остават лајк или коментар на објавите, но постојат и такви кои ве следат секојдневно, но не сакаат вие тоа да го знаете.

Фејсбук има сопствена единица за време?

Loading...

За среќа, постојат одредени алатки со кои сепак тоа би можеле да го откриете, а некои од нив се попрецизни од другите.

Facebook

Огромен број сомнителни апликации кои ветуваат дека ќе ви покажат кој се го гледа вашиот профил покажува колку тоа прашање ги интересира луѓето и колку некои се чувствителни во настојувањата да дознаат кој им го гледа профилот.

 

 

За жал, Facebook тоа не го дозволува, но постои едно место на таа мрежа каде можете да видите кој ве следи.

Facebook може да ја предвиди вашата иднина!

Тоа се „Facebook Stories“ за кои постои листа на оние кои ги погледнале, а која само вие можете да ја видите.

Facebook воведува драстични промени

Освен тоа, ако сте допуштиле луѓето да ве следат, ќе можете да ги видите оние кои редовно ги следат вашите објави, а не сакаат да станат ваш пријател на Фејсбук.

Facebook и WhatsApp повикани на состанок со европските заштитници на приватноста

Кои се тие можете да откриете така што ќе влезете на списокот пријатели и ќе изберете „Followers“.

Twitter

Оваа социјална мрежа е попосветена на случувањата и мислењата, а помалку на приватните фотографии и активности, па тајното следење тука и не е толку важно како за Facebook.

 

Loading...

 

Ако сеедно ве интересира кој ги следи вашите објави на Twitter, постои метода отприлика да го дознаете тоа.

„ФИНСТАГРАМ“ – Нов бизарен тренд на социјалните мрежи

Twitter Analytics Dashboard и пружа низа информации, како успе на одредени твитови, број на кликови на линковите кои сте ги објавиле, пол, локација, години и интереси на луѓето кои реагирале на вашите постови, но така нема прецизно да знаете кој ви го отвара профилот.

Нова функција на Инстаграм, која можеби ќе ви се допадне

Instagram

Исто како и кај Facebook, увидот во тоа кој ве следи ќе може да имате преку Instagram Stories. Покрај секоја своја приказна ќе добиете листа на корисници кои ја виделе, без оглед на тоа дали се следите на Instagram или не. Ако својот профил го заклучите, вашите приказни можат да бидат видливи само за пријателите, но ако го оставите јавен ќе може да ги гледа кој посака.

 

 

Snapchat

Како што поголемиот дел од луѓето знаат, Facebook и Instagram Stories се обична копија на Snapchat, кој некое време беше најсекси социјална мрежа. Тој и го започна трендот за прикажување на луѓето кои погледнале одредено видео. Освен тоа, корисниците ги известува кога другите ќе се обидат да ги сочуваат нивните снимки.

ВНИМАВАЈТЕ: „Инстаграм“ воведе нова опција која нема да ви се допадне

Loading...

LinkedIn

 

 

На сите овие мрежи LinkedIn им е целосна спротивност. Опцијата „Who’s Viewed Your Profile“ тука е присутна. Малку е понезгодна кога сакате да „манијачите“ некого, но постои решение и за тоа. Корисницит ене можат да го видат името на луѓето кои ги посетуваат во приватен „мод“, дури и ако платат за тоа.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.