Дали сексот решава расправии?

Сподели со своите пријатели

Секој има различен метод за справување со проблеми. Некој си заминува од просторијата, друг вреска, трет плаче, а други го игнорираат проблемот и се фрлаат на жесток секс. Некои луѓе едноставно ставаат секси фластер на проблемите и на тој начин ги вадат своите фрустрации, но дали сексот е вистинското решение?

Најновите истражувања велат дека жените не сметаат дека сексот е правилно решение за секоја расправија додека мажите сакаат орален секс за да се смират од нервозите.

Поголемиот дел од испитаните жени изјавиле дека повеќе сакаат да разговараат за проблемите и здраво да се изнаплачат во прегратката на својот партнер отколку да имаат секс и да заборават на проблемите без извинување од партнерот.

Подарадоците биле посакувани и од мажите и од жените, но мажите биле оние кои повеќе купувале подароци за да се искупат.

Мажите изјавиле дека сакаат партнерка која нема да ги „замара“ и ќе биде отворена а секси решенија при расправии, а жените барале партнер кој ќе знае емотивно да се поврзе со проблемот и трезвено да го реши.

kajgana.com

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.