Дали провајдерите ве крадат на интернет? Проверете дали ја добивате брзината која ја плаќате

Сподели со своите пријатели

Ако сте задоволни од брзината на вашиот интернет, тоа воопшто не значи дека ја добивате онаа која сте ја платиле.

Интернет зад интернетот: За 5.000 долари можете да нарачате убиство, детска порнографија….

Loading...

Еден од начините да ја проверите брзината на интернетот која секој месец ја плаќате е тестот на брзината на Ookla.

БЕЗБЕДНОСТА НА ПЛАНЕТАТА Е ВО НИВНИ РАЦЕ: Клучевите од интернетот ги имаат 14 луѓе

Овој онлајн сервис функционира така што мери време потребно податоците од компутерот да се префрлат на одалечен сервер со помош на вашата интернет конекција.

Како функционира интернетот? (видео)

Еднаш кога ќе го посетите сајтот, тој ќе ја утврди вашата локација и ќе ве поврзе со локалниот север за проверка на брзината.

 

 

Се што останува е кога ќе кликнете на копчето „GO“ да почекате помалку од една минута.

Што ако Русија ги пресече интернет каблите на дното од Атлантскиот океан?

Кога тестот ќе заврши, ќе бидете во можност да видите upload и download брзина на вашата конекција измерена во мегабити по секунда (Mbps).

Кина за две години изгаснала над 13.000 сајтови

Loading...

Ако не сте задоволни со резултатот, изведете го тестот неколу пати, затоа што брзината на интернетот може да падне при големо преоптоваруваќе на мрежата на провајдерот.

Google отстрани над 300 апликации од Play Store

На ист начин можете да ја проверите и брзината на интернет на вашиот мобилен телефон со помош на апликацијата.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.