CNN наскоро се отвора во Албанија

Сподели со своите пријатели

Една од најголемите градежни компании во Албанија „Генер2“ одлучи со партнерство со CNN за започне прв информативен телевизиски канал – А2.

Новата телевизија, која со емитување на вести 24 часа ќе започне до крајот на годината, ќе биде наменета за жителите на Албанија, но и Албанците во дијаспората, соопштува агенцијата McCann.

– Со отворањето апртнерска телевизија на CNN, со седиште во Тирана, сакаме да го подигнеме нивото во производството на информативните содржини и да ја промениме медиумската реалност во Албанија, нудејќи брз, аналитичен и кредибилен извор на информации, изјавил Башким Улај, генерален директор на компанијата „Генер2“.

– А2 има потенцијал да донесе нов и единствен стил на новинарство во Албанија, со самото тоа што претставува ексклузивно партнерство на CNN за оваа земја и станува дел од мрежата од преку 1.100 светски подржуници. Се радуваме на соработката со компанијата „Генер2“ во идните месеци ќе следува обука, консултации и заеднички идеи со цел креирање медиумска платформа која треба да стане информативен лидер во Албанија, рекол Грег Бејчмен, потпретседател на комерцијалниот огранок на CNN International.


Leave a Reply