Белорусија најави воени вежби долж границата со Украина

Сподели со своите пријатели

Белорусија ќе спроведе воена мобилизациска вежба во близина на украинската граница во јуни и јули, пренесува државната новинска агенција БелТА.

Loading...

 

Услов на Турција за НАТО: Финска да престане да ги штити терористите

 

Вежбите ќе се одржат во регионот Гомел на југ, кој се граничи со зоната на исклучување околу местото на катастрофата во Чернобил. На исток се граничи со Русија.

 

Британското разузнавање објави нов извештај: „Русија постигна поголем напредок“

 

Loading...

Белорусија во март соопшти дека нејзините вооружени сили не учествуваат во војната во Украина, но служеле како платформа за Русија да испрати илјадници војници преку границата.