Барби куклите сега имаат стомак, целулит и менструација (ФОТО+ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Девојките ширум светот уживаа да се играат со Барби куклите кога беа мали. Секоја од нив делуваше совршено и изгледа дека претставуваше „девојка“ без ниту една маана. Меѓутоа, сега се појавија Барбики со кои сите можат да се поистоветат, бидејќи далеку повеќе наликуваат на обични девојки.

На Инстаграм профилот „Trophy wife Barbie“ може да се пронајдат фотографии од Барбики кои се далеку помалку гламурозни.

https://instagram.com/p/BaU8YHhFOKf/?utm_source=ig_embed

Loading...

Меѓутоа, изгледа дека жените ширум светот можат да се поистоветат со тие фотографии и ситуации во кои Барби куклите се наоѓаат.

https://www.instagram.com/p/BYEf5YwlrY6/?utm_source=ig_embed

Некои кукли се прикажани со сало на стомакот, целулит на задникот или во ситуации кога девојките имаат менструација.

https://www.instagram.com/p/BQbCYGjlmTU/?utm_source=ig_embed

Некои кукли се фотографирани и како „прават пауза“ за цигара.

https://instagram.com/p/BbcuX1Pld0M/?utm_source=ig_embed

Овој Инстаграм профил го води уметник од Јужна Африка по име Анелис Хофмејр. Таа низ овој проект сака да го истражи женскиот идентитет.

https://www.instagram.com/p/Bb2iWx6FTOK/?utm_source=ig_embed

Овие Барбики покажуваат дека постојат различни начини како една жена може да изгледа.

https://www.instagram.com/p/BT2I3_1F-wV/?utm_source=ig_embed

Се чини дека со оваа идеја се сложуваат и голем дел од следбениците на Инстаграм.

https://www.facebook.com/Vocativ/videos/1872952032717023/

Leave a Reply