Airbnb: Можете да откажете резервација и да добиете целосно враќање на парите

Сподели со своите пријатели

Поради значителното влијание на коронавирусот врз туризмот, Ербнб одлучи да ја промени својата политика за резервација за да им помогне на домаќините и гостите да откажат резервации.

Loading...

До 1 јуни, „Ербнб“ ќе се откаже од стандардната провизија од три проценти што го собира за домаќините кои враќаат на потенцијалните гости повеќе пари отколку што бара нивната политика.

Вработените во Гугл, Фејсбук, Амазон и Мајкрософт работат од дома

Исто така, тоа ќе ја зголеми видливоста на домаќините кои ќе ја искористат оваа опција „флексибилна резервација“, пренесува The Verge.

За гостите кои треба да откажат резервација, нема да се наплаќа такса од 14 проценти до 1 јуни, а гостите кои не добиваат поврат за возврат, ќе добијат купон за понатамошна употреба.

Без оглед на политиката што ја има сопственикот на сместување, може да добиете и целосно враќање на парите поради „олеснителните околности“ наведени на страницата за помош доколку патувате од или во подрачјето погодено од коронавирус.

Ова е единствениот начин да го подобрите Wi-Fi сингалот во домот

Враќањето на средства е исто така можно ако не сте во можност да го завршите вашето патување заради службени ограничувања на патувањето, медицински обврски или контрола на болести и откажување на летови или други форми на превоз заради коронавирус.

Loading...

Маск со предупредување до Америка: Кина трикратно ќе ги надмине САД

Доколку биде откажана поради една од „олеснителните околности“, гостинот ќе добие целосно враќање на парите и сите такси, домаќините нема да плаќаат такси за откажување, „Ербнб“ ќе ги врати сите пари, домаќините ќе можат да прифатат нови резервации за откажаните датуми и откажувањето нема да влијае на статусот „супер домаќин“.


Leave a Reply