7 работи кои децата ги наследуваат од татковците

Сподели со своите пријатели

Секако дека ги наследувате гените на двајцата родители, но ако вашиот татко има доминантни карактеристики, тие веројатно станале и ваши.

Loading...

Се испоставило дека генетиката не влијае само на бојата на очите и градбата на телото, туку од неа зависи и колку сме подготвени да ризикуваме, како и во која поза обично спиеме.

Животот без нив би бил празен: Татковците заслужуваат поголемо почитување

Генетски карактеристики кои децата обично ги наследуваат од татковците

Болести на срцето – посред истраќување кое го спровеле научници од Универзитетот Лестер, мажите носители на одреден тип на хромозоми имаат скоро 50 отсто поголема веројатно дека ќе патат од болести кои ги погаѓаат коронарните артерии. Под одредени околности, оваа карактеристика се пренесува и на синовите.

Зошто девојчињата секогаш се „татини принцези“?

Ментални пречки – меѓу менталните пореметувања кои се пренесуваат од мажот на детето се шизофренија и ADHD. Како што старее таткото, ризикот се зголемува затоа што ДНК на мажот се менува низ годините. Што се однесува до жените, нивниот ДНК не се менува.

Една мајка, многу татковци: Во врска е со 4 мажи и сега вели – ТРУДНА СУМ (ВИДЕО)

Loading...

Криви заби – гените на таткото се главни за забите и формата на вилицата и повеќе влијаат на квалитетот и формата од мајчините. Од таткото, детето моќе да наследи, не само криви заби, туку и слаби заби подложни на крварење.

Проблеми со неплодност – научниците тврдат дека нискиот квалитет на сперма може да биде генетски проблем. Ако детето е родено по вештачко оплодување, тогаш поголема е веројатноста дека и самото ќе пати од неплодност.

Пол на детето – машките гени го одредуваат полот на нероденото дете. Предвидувањето може да се направи со преглед на семејното стебло на таткото.

И татковците знаат да бидат добри и нежни дадилки (галерија)

Бојата на очите – цртите на лицето и бојата на очите веројатно се исти како и кај таткото.

Растот – детето во голема мера зависи од гените на таткото. Високите татковци обични имаат и високи деца.

Како се наследува интелигенцијата и кои се шансите детето да биде генијалец?

1. Интелектот не се пренесува од татко на син. Т.е. ако таткото е генијалец, тогаш неговиот син 100% нема да ги наследи овие гени.

Loading...

Мажите или децата? Кој им создава поголем стрес на жените?

2. Ако таткото е идиот, не мора да бидеш и ти. Тоа не се наследува и природата повторно совршено ги средила работите.

3. Интелектот од таткото може да го наследи ќерката и тоа само половина.

4. Мажот може да наследи интелект само од својата мајка, кои пак, таа, ги наследила од својот татко.

5. Ќерка на генијалец ќе биде точно 50% паметна како својот татко, но нејзиниот син ќе биде генијалец.

Кои ќе бидат најголемите трендови меѓу родителите оваа година?

Заклучок за мажите

За да прогнозирате колку ќе ви биде паметен синот, гледајте во таткото на неговата мајка.

Loading...

Вашата ќерка ќе наследи половина од вашиот памет, но и половина од вашата глупавост. Нејзиниот син ќе го наследи вашиот интелект во целина.

Децата кои имале строги мајки, кога ќе пораснат се склони на алкохолизмот

Заклучок за жените

Умот на вашиот син е копија на вашиот татко. Вашата ќерка по воспитување ќе биде како вас, но ќе го има  умот на својот татко. Нејзините синови ќе бидат ментална копија на вашиот сопруг.


Leave a Reply