01.02.2016 11:10

637.000 пчели му го прекрија телото за рекорд во Гинис (видео)

Facebook Twitter Google+

Кинезот Руан Лијангминг повторно се запиша во Гинисовата книга на рекорди откако целото тело му го прекрија грст пчели.

На неговото тело се наоѓале неверојатни 637.000 чели, вклучувајќи и 60 пчели матици кои ги привлекувале останатите пчели. Целиот пгрст шчели тежел неверојатни 63,7 килограми.

Пчеларот Лијангминг со пчеларството се занимава 19 години, а ова не е прв пат со помош на пчелите да влегува во Гинисовата книга на рекорди. Тој во 2014 година го сруши рекордот како човек кој најдолго издржал прекриен со пчели и тоа 53 минути и 34 секунди.

Како изгледало оваа рушење на рекордот погледнет еи самите во видеото доколку немате страв од овие „медени“ инсекти.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments