Жените во црвена облека им се најатрактивни на мажите

Сподели со своите пријатели

Дури 56 проценти од мажите сметаат дека жените во црвена гардероба се најатрактивни.

Loading...

Но, само 12 проценти сметаат дека црвената боја претставува интелигенција, додека 28 проценти од луѓето ја сметаат за агресивна.

АНКЕТА: Што би правеле жените ако мажите исчезнат на 24 часа? Одговорите шокираат!

Кога се подготвуваме за првиот состанок или интервју за работа, добро е познато дека постојано размислуваме што ќе облечеме. Што да облечете без да бидете премногу агресивни, но и досадни?

Одговорот е едноставен – црните парчиња облека се најсигурни, бидејќи црната претставува самодоверба, а докажано е во истражување на британската компанија за облека „T-shirt“.

 

 

Loading...

Од 1.000 испитаници, 56 проценти сметаат дека црната зрачи со сигурност и доверба. Црвената е на второ место, како боја избрана од 40 проценти од луѓето.

Овие две бои оставаат најголем впечаток, со фактот дека црвената боја е прв избор на мажите за жени, 56 проценти од нив сметаат дека жените се најатрактивни во неа.

Современите жени пијат колку и мажите

Но, само 12 проценти сметаат дека црвената боја е симбол на интелигенција, додека 28 проценти од луѓето сметаат дека е агресивна, пишува „Health“.

Кафеавата, портокаловата и виолетовата никако не смеат да бидат моден избор за прв состанок, сметаат 90 проценти од испитаниците.


Leave a Reply