Волонтерите на Црвен крст со показна вежба укажаа на давање прва помош на пат (галерија)

Сподели со своите пријатели

Секторот за превенција на СВР Куманово во соработка со Општинската Организација на Црвен Крст, денес на градскиот плоштад Маршал Тито изведе показна вежба за прва помош, со цел да се укаже на давање прва помош на возачите при несреќи на пат.

Loading...

[huge_it_gallery id=”76″]

 

Според Сања Росевска, активист и волонтер на ОО на Црвен Крст, денешното сценарио на показната вежба укажува на тоа како да се пружи прва помош на пат и кои се приоритетните мерки во случај на несреќа.

Показната вежба на волонтерите се случува паралелно со традиционалната крводарителска акција која се спроведува во СВР Куманово.