Во Словенија досега 648 случаи на коронавирус

Сподели со своите пријатели

Во Словенија денес се потврдени 52 нови случаи на коронавирус, со што вкупниот број заразени е 684, соопшти владината канцеларија за комуникации.

„До денес, 90 пациенти се примени во болници, од кои 25 се на интензивна нега“, рече владиниот портпарол за тековната криза, Јелко Кацин.

Loading...

Во Русија 1.264 случаи на коронавирус, досега починати 4 лица

Тој додаде дека ниту еден владин службеник не бил заразен и дека сите строго се придржуваат кон безбедносните мерки.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *