Во 21 век: Овде учат децата од село Пресница во Општина Липково (фото галерија)

Сподели со своите пријатели

На фан страната на Kumanova Sot на социјалната мрежа Фејсбук, денес беа објавени фотографии од Основно училиште во с. Пресница, Општина Липково. Селото се наоѓа над браната Липково, и дотаму се стига по неасфалтиран пат.

Loading...

Иако побаравме официјални информации за бројноста на жители, истите не можевме да ги најдеме, но, според сопствениците на фан страната Куманова Сот, во основното училиште, настава посетуваат 4 до 5 деца.

Според сликите, лесно е да се суди за условите за настава, и тоа во 21 век.

11244898_824832900938276_2906584186088799364_n

 

11223653_824832904271609_257460036810394578_n

 

11206092_824832934271606_1031987026904088819_n

Loading...

11102626_824832927604940_6522483271905121755_n

 

11230914_824832964271603_9013741281148085443_n

Leave a Reply