Влезете во најскапата куќа во Европа (фото+видео)

Сподели со своите пријатели

Најскапата куќа во Европа ја дизајнирал романскиот архитект Аннти Ловаг, а се градела од 1975 до 1989 година, изгледа како големи меури, а за неа биле зидвоени 455 милиони долари.

„Palais Bulles“ е популарниот назив за оваа куќа во Канес, која воедно е најскапата куќа во Европа, според листата на „Christie“.

 

Loading...

57b31b03-3b5c-4316-993d-2ffe0a0a0a64-3

 

Името е јасно затоа што на прв поглед куќата остава впечаток на секој, футуристичка куќа идзајнирана од далеку да изгледа како насобрани меурчиња. Изградена е за моден дизајнер, Пиер Кардин кој можел да ужива во 10 спални соби и голема сферична дневна соба, градини заедно со базени и езерца.

 

57b31b42-a6e4-447b-882a-301d0a0a0a64-1-718x446

 

Кога доаѓа време да излезете од куќата ве чекаат градини кои се простираат на повеќе од 8.500 квадрати, а во нив бројни базенил, езера и мини паркови.

 

57b31aef-ae44-417e-8e21-2ffd0a0a0a64-2

Loading...

 

Но, за да станете сопственик на овој имот треба да бидет екстремно богати, затоа што вредноста на куќата е 455 милиони долари.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.