Вештерки доминираат на социјалните мрежи: Наместо метли, сега користат телефони (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Еднаш, многу одамна, вештерките биле запалени на клада, давени во реки, закачени на бесилка или оставени без глава, сè заради практикувањето на магија.

Loading...

Во 2020 година, тие најдоа нов дом, тоа е апликацијата ТикТок.

Без разлика дали верувате во магија или не, вештерството преку интернет е реално!

 

 

Нивната комуна расте од ден на ден, но има и такви кои негодуваат за тоа, а тоа се постари вештерки кои се загрижени дека нивните помлади колешки би можеле да ја вратат оваа заедница со векови наназад преку социјалните мрежи!

„Со години работиме да го вратиме угледот на вештерството и да го направиме тоа помалку смешно. Но, овие лажни вештерки дојдоа и нè однесоа 10 чекори назад. Сето тоа е погрешно и не треба да се охрабруваат! “- коментира видливо револтирана од помладата генерација, постара вештерка која сака да остане анонимна.

Loading...

 

 

Сепак, помладите вештерки не планираат да запрат, па вештерката Анаис Александре стана многу популарна на социјалните мрежи.

Ја следат над 100.000 луѓе, а самата објави модерна верзија на Гримориум (учебник за магија).

 

View this post on Instagram

?”With this candle I will light your way into darkness”? . The pictures from this shoot are dramatic and spooky but really I just stole a cute top from my mom’s closet, put on my regular everyday macabre makeup and lit a pretty candle ? . Inside my mind I imagined that I was a pariah in a tiny French village and that I lived in a beautiful if not somewhat derelict tower where I study herbology and create tinctures for the townsfolk that aren’t terrified of me. . One day I’ll be brave enough to try and make a friend in that village. Until then I’ll practice how to hold a conversation with my cat Whiskers, who doesn’t seem to mind keeping me company. . . . #witch #witchesofinstagram #witchtok #goth #softgoth #romanticgoth #victorian #aesthetic #witchy #spooky #summerween

A post shared by Annie Alexandre (@hearthfirefox) on

 

Loading...

Благодарение на креаторите како неа, сите заинтересирани за вештерство сега имаат каде да научат.

„Јас, како и многу други во светот, ја гледам позадината на мојот телефон како портал за сите медиуми што сакам да ги консумирам. Тоа е простор каде што можам да најдам вистинска заедница, да бидам дел од нешто каде што може да се слушне мојот глас “, рече Александра, а пренесе Cnet.

 

 

Дајмонд Алтиери, модератор на групата Witchcraft на Редит, видела запознавање од прва рака преку социјалните мрежи. Тој subreddit има над 180.000 корисници.

„За вештерки кои вежбаат во групи, многу е важно да се дружат и да се поврзуваат со своите врсници, но исто така е важно и за нивниот занает. Да се ​​има можност за виртуелно поврзување со некого го прави практикувањето многу пофлексибилно!“, Вели Дајмон Алтиери.

 

Loading...

 

Како таква, платформата ТикТок е исто така идеална. Дури 500.000 луѓе ја следат содржината што ја пласираат овие вештерки!

Кој би рекол дека технологијата и вештерството одат заедно, за сите оние кои се заинтересирани за овој вид содржина, најдобро е да напишете #witchtok и  witchcraft во полето за пребарување на социјалните мрежи.

 

Loading...

Leave a Reply