Вака НАСА го произведува најголемиот телескоп кој ќе биде испратен во вселената (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Најголемиот телскоп на сите времиња кој ќе биде испратен во вселената наскоро ќе биде завршен.

„Џејмс веб“ телескопот (JWST) ги минал сите тестови и наскоро би можел да се најде на својата космичка задача.

Loading...

Меѓу тестовите кои се напревени се и оние кои се однесуваат на студенило и услови на вакуум.

Изградбата се одвивала во НАСА центарот во Хјустон.

Пред да биде пуштен во орбитата, на телскопот ќе биде вградена заштита од сонце, со големина на тениски терен.

Фото: Printscreen/Twitter/Mashable


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *