здрава исхрана

Сподели со своите пријатели

Веројатно веќе ги знаете придобивките од редовното консумирање овошје и зеленчук, но децата често ги одбиваат овие намирници полни со витамини и минерали. Loading… Не очајувајте, постојат неколку начини на кои можете да си помогнете. Отпрвин, не паничете бидејќи е вообичаено децата да бидат нервозни и да одбиваат одредена храна.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Направени се бројни студии за влијанието на црвеното месо, и додека нутриционистите советуваат да јадеме одредени видови месо и да го подготвуваме на посебен начин, многумина сè уште не се откажуваат од месните производи. Loading… Тие се вкусни, погодни се и за лесна подготовка на сендвич или брз оброк, ноПрочитај повеќе