загадување

blue labeled plastic bottles

Сподели со своите пријатели

Годишно во светот се произведуваат 460 милиони тони пластика, таа бројка е двојно зголемена за десет години и не покажува тренд на намалување, пренесуваат податоците на France24 од Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД), по повод Денот на животната средина, кој се слави во понеделник. Loading… Од 2000 доПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Од утре 06.02.2018 до 16.02.2018 година  во период од 20:00 часот до 01:00 часот (во зависност од времеснките услови), Општина Куманово во соработка со Факултет за земјоделски науки и храна и Факултет за информатички и комуникациски технологии, ќе спроведе мерка за намалување на загаденост на воздух на територија на општинатаПрочитај повеќе