Заедница на независни држави

Сподели со своите пријатели

Лидерите на земјите од Комонвелтот на независни држави (ЗНД) во моментов одржуваат редовен самит во Астана, главниот град на Казахстан. Loading… Рускиот претседател Владимир Путин е меѓу учесниците на состанокот во тесен формат, а на лидерите на ЗНД наскоро ќе им се придружат и нивните делегации, пренесува ТАС С. ОваПрочитај повеќе