Во Ван Туонг

Сподели со своите пријатели

Националното собрание на Виетнам во четвртокот го избра Во Ван Туонг за нов претседател на земјата, по кампањата против корупцијата што владее во земјата и оставката на неговиот претходник. Loading… На вонредна седница пратениците го потврдија 52-годишниот Туонг за претседател, откако владејачката Комунистичка партија го предложи за функцијата, која еПрочитај повеќе