Виена

Сподели со своите пријатели

Обврската за носење маски во Австрија поради коронавирус од утре се укинува на три месеци, освен во болниците и домовите за стари лица. Loading… Според уредбата на Министерството за здравство, привремено се укинува обврската за носење маски во јавниот превоз и трговијата, освен во Виена, каде што покраинските власти одлучијаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Населението на Западна Европа значително расте благодарение на миграциите и доселувањето, додека источна Европа има проблем со демографијата поради заминувањето на жителите. Најновата анализа на Австриската академија на науки и Демографскиот институт од Виена се занимава со развојот на населението во Европа помеѓу 1990. и 2017. година, земајќи ги предвидПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Бидејќи навивачите од целиот свет на Светското првенство пијат многу пиво, Русија е соочено со недостаток на овој пијалак, па на помош доаѓа произведувач од Австрија. Пиварата „Егер“ од Унтерадлберг во понеделник ги упатила првите 20 шлепери полни со пиво кон Русија.   Loading…   – Испорачуваме 840.000 лименки илиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во Виена отворени се првите гробишта на кои на едно место ќе бидат погребани сопствениците и милениците, соопштуваат градските власти, а пренесуваат локалните медиуми. Властите во Виена се одлучиле за таков чекор откако граѓаните многу позитивно реагирале на гробиштата за животни отворени во 2011 година. – Некои луѓе имаат поинтензивенПрочитај повеќе