Велика Сабота

Сподели со своите пријатели

Велика Сабота е ден од Страдалната Седмица. Според источното христијанство тој е осми ден од Страсната Седмица, односно 7 дена по Лазаровата Сабота и шест по Цветници. А според западното христијанство тој е седми ден од страсната седмица, односно шест дена по Цветници. Loading… Велика сабота е посветена на споменотПрочитај повеќе