Трајче Чатмов

Сподели со своите пријатели

Во Салонот на Уметничката галерија при НУ Музеј – Куманово, вечерва со почеток од 20:00 часот ќе биде отворена самостојна изложба на академскиот уметник Трајче Чатмов. Loading… Трајче Чатмов е роден во Скопје. Дипломирал на факултетот за ликовни уметности во класата на проф. Рубенс Корубин, магистрирал на истиот факултет подПрочитај повеќе