Татарстан

Сподели со своите пријатели

Врховниот суд на Руската Република Татарстан во вторник ја потврди одлуката на понискиот суд за задржување на новинарката на Радио Слободна Европа (РСЕ) Алса Курмашева во притвор и и го намали притворот за еден ден, до 4 февруари, јави руската служба на РСЕ. Loading… На 1 декември, судот во Казан,Прочитај повеќе