Тамбурашки фестивал

Сподели со своите пријатели

Тамара Тодевска ќе биде главната музичка ѕвезда на годинешното издание на Тамбурашки фестивал кој на 25 август ќе се одржи на градскиот плоштад во Куманово. Loading… Станува збор за традиционалниот Меѓународен тамбурашки фестивал, кој го организира Фонрацијата за култура и спорт под покровителство на Градоначалникот и Советот на Општина Куманово.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Игор Џамбазов, Нокаут и Легенде ќе бидат ѕвезди на двата вечери на годинешното издание на „Тамбурашки фестивал“ кој викендов се одржува на градскиот плоштад во Куманово. Loading… Фестивалот започнува во петок кога ќе настапат оркестрите „Симфониум“, „Охридски бисери“ и Петар Нечовски, Г.Т.О. „Пљевља“, а вечерта ќе ја затвори групата „Легенде“.Прочитај повеќе