Сталинград

Сподели со своите пријатели

Русија денеска ја одбележува 80-годишнината од советската победа во битката кај Сталинград, голема пресвртница во Втората светска војна и симбол на патриотизмот за кој Владимир Путин се залага со двојно поголема сила среде офанзивата во Украина. Loading… Комеморацијата за битката за Сталинград доаѓа во време на жестоки борби меѓу рускитеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Русија прослави 75. години од Битката за Сталинград, големата пресвртница во Втората светска војна, но посебно внимание привлече една фотографија на рускиот претседател Владимир Путин. Путин присуствуваше на неколку церемонии во Волгоград, некогашен Сталинград и помеѓу другото, позираше со девојки облечени во униформи на Црвената армија.   Loading…   СталинградскатаПрочитај повеќе