Шер Мохамад Абас Станикзаи

Сподели со своите пријатели

Авганистанскиот заменик министер за надворешни работи Шер Мохамад Абас Станикзаи ги повика властите во земјата повторно да ги отворат училиштата за девојчиња по шестото одделение, велејќи дека нема валидна причина во исламот за забраната. Loading… „Многу е важно образованието да биде достапно за сите, без никаква дискриминација. Жените мора даПрочитај повеќе