Семеру

Сподели со своите пријатели

Спасувачите евакуираа уште повеќе луѓе од околните села во понеделникот, откако вулканот еруптираше на врвот на планината Семеру во Индонезија, а властите предупредија на опасноста од ладење на лавата и покрај намалената активност на вулканот. Loading… Повеќе од 2.400 жители ги напуштија своите домови и се засолниле во 11 центриПрочитај повеќе