СБУ

Сподели со своите пријатели

Службата за безбедност на Украина (СБУ) спроведе „контраразузнавачка рација“ во манастирот Печерск Лавра во Киев и неколку други локации во сопственост на Украинската православна црква, со цел да се спротивстави на наводните „субверзивни активности на руските специјални служби во Украина“, СБУ. објави. Loading… Според СБУ, рациите биле извршени во потрагаПрочитај повеќе