сателит

Сподели со своите пријатели

Европската вселенска агенција, како и другите вселенски агенции ширум светот, со посебно внимание го следат сателитот European Remote Sensing 2 (ERS-2). Loading… Станува збор за европски сателит кој беше лансиран во орбитата на Земјата во 1995 година. Мисијата ЕРС-2 заврши во 2011 година кога ЕСА одлучи да го деорбитира сателитотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Астронаутот Нил Армстронг пренел порака до контролата на мисија во главниот центар на НАСА дека два големи, тајанствени објекти ги набљудувале откако слетале на природниот сателит на Земјата, а на тоа укажуваат извештаи за комуникацијата на Американската агенција за истражување на вселената и астронаутите од Месечината. И покрај тоа штоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Научниците откриле убедливи докази дека Месечината е прекриена со вода и дека дури има и доволно да се одржи колонија. Во август минатата година истражувачи од Браун Универзитетот откриле огромни области подземна вода на Месечината. Сега постојат докази кои упатуваат на тоа дека водата покрива скоро цела подземна површина одПрочитај повеќе