Пушпа Камал Дахал

Сподели со своите пријатели

Двете најголеми комунистички партии во Непал ги здружија силите за да формираат нова коалициска влада во која ќе бидат вклучени и некои помали партии. Loading… Лидерот на маоистичката партија Пушпа Камал Дахал ќе остане премиер една година откако ќе биде избран на оваа функција. Дахал го прекина партнерството со НепалскатаПрочитај повеќе