Порше

Сподели со своите пријатели

Производителот на спортски автомобили Порше сам излезе на берза со иницијална јавна понуда (IPO) вредна околу 75 милијарди евра, со која се надева дека ќе собере околу 19,5 милијарди евра свеж капитал. Loading… Според тоа, нејзината пазарна капитализација се проценува речиси на ниво на Фолксваген, неговата матична компанија, која вредиПрочитај повеќе