Помпеја

Сподели со своите пријатели

Археолозите открија античко градилиште во Помпеја што фрла светлина врз градежните техники што ги користеле Римјаните за изградба на иконски градби како што се Колосеумот и Пантеон, соопшти италијанското Министерство за култура. Loading… Градилиштето било отворено веројатно се до ерупцијата на вулканот Везув во 79 година од нашата ера, уништувајќиПрочитај повеќе