Пол Мекензи

Сподели со своите пријатели

Водачот на култот на гладување во Кенија е обвинет за убиство на повеќе од 400 луѓе, пронајдени во масовни гробници, но и за тероризам, соопштија обвинителите. Loading… Пол Мекензи, самопрогласен пастор, беше уапсен во април 2023 година, откако беа пронајдени стотици трупови – од неговите следбеници, многумина умрени од глад.Прочитај повеќе