Планинарски клуб Поларис

Сподели со своите пријатели

Куманово доби нов планинарски клуб. Станува збор за клубот „Поларис“, формиран од планинарот и алпинист Бобан Стефановски, кој неодамна се врати од неговата експедиција за искачување на врвот Казбек, висок 5054 метри, на масивот Кавказ. Loading… Идејата за формирање на планинарски клуб, вели дека ја имал многу одамна, но сегаПрочитај повеќе