Основен Суд Куманово

Сподели со своите пријатели

Судијката Снежана Манев денеска ја потпиша свечената изјава во Судски совет со која останува на чело на Основен суд Куманово. Loading… Манев денеска заедно со судијката Мери Георгиевска, која ќе биде претседател на Апелациски суд Скопје, се заколнаа дека функциите ќе ги вршат законито, чесно, совесно, независно и одговорно. ДветеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Пожарот кој ноќеска ги зафати подрумските простории на Основниот суд во Куманово е локализиран, но една екипа е останата на терен. Loading… – Пожарот е локализиран, но има уште една екипа која проверува, велат од кумановската Противпожарна единица.     Регионалниот ЦУК Куманово извести дека пожарникарите од ТППЕ Куманаво одПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Осум години е вкупното време кое напаѓачот на дедо Љубе од с. Којково ќе мора да го помине во затвор, откако вчера Апелациониот Суд во Скопје ја потврди пресудата изречена во Основен Суд Куманово. Loading… Обвинетиот Борче Иванов, еден од двајцата напаѓачи кои извршија вооружено разбојништво куќата на дедо Љубе,Прочитај повеќе