нуклеарно гориво

Сподели со своите пријатели

Американските компании кои градат нова генерација мали нуклеарни централи за да помогнат во намалувањето на емисиите на јаглерод имаат голем проблем, бидејќи само една компанија го продава горивото што им е потребно – а тоа е руското, пишува Ројтерс. Loading… Затоа, американската влада итно размислува да искористи дел од залихитеПрочитај повеќе